måndag 28 januari 2013

Välkommen till världen!

Så kom äntligen vårt efterlängtade lilla pyre! Världens finaste lilla tjej kom ut kl 05:49 den 26 januari. Hon vägde 3800 gr (inte 4800 gr, som jag hade gissat på...), och var 53 cm lång.

Nu ligger vi alla tre på special-BB på Östra (kul att äntligen få vara inneliggande med en liten bebis...;-), och vi blir nog kvar i några dagar till. Lillan mår fint (hon var inte ett dugg påverkad av morfinet, utan skrek visst innan hon ens var ute ur magen...). Förlossningen blev dock ganska tuff. Efter 15 timmars förlossningsarbete (och riktigt arga värkar innan dess i flera timmar) blev det tillslut ett akut snitt under narkos eftersom ryggen inte orkade längre. Jag lovar att ge en ingående beskrivning av hela alltet senare (för den som så önskar...).

Nu ligger vi inne och återhämtar oss. Mår ganska bra men har såklart väldigt ont i såret efter snittet, och trötta är vi efter nästan ingen sömn på många dygn - men det är nog bara att vänja sig. Lill-tjejen mår i alla fall finfint och vi är otroligt lyckliga över att äntligen ha henne hos oss! M gör ett hästjobb med blöjbyten, vaggning och matning (jag får inte amma p g a allt morfin) och däremellan ligger vi bara och myser och tittar på lillskruttan. Hon är helt fantastisk!





7 kommentarer:

  1. GRATTIS, vilken fin liten tjej ni har fått!
    Ta hand om er och njut av eran lilla dotter.

    Kram Maria S

    SvaraRadera
  2. Stort grattis igen, vilken söt liten prinsessa. Ta nu hand om er och bara njut. Stor kram
    /Linda M

    SvaraRadera
  3. Så lik hon är er, känns som ditt munparti och M:s ögon! Och alldeles näpen, 3,8 kg är ju perfekt, tur att de hade fel, för hon lär inte ha gått ner i vikt på slutet! :)

    Jobbigt att det blev snitt när du ändå kämpade på innan, men det viktigaste är ju att hon kommer ut och att du inte går sönder fullständigt. Förstår att du har ont lite överallt, passa på att vila nu, bättre all-inclusive än BB finns inte! :) Och M ser ut att ha koll på det, tänk vad roligt att ni är päron nu!

    Längtar så efter att ses, och ser fram emot att ni får flytta hem allesammans, men se nu till att stanna så länge som ni känner för och ta vara på all hjälp ni kan få, vi ställer upp när det behövs!

    Kram på er hela lilla familjen!
    Soffi

    SvaraRadera
  4. Grattis igen! Börjar fortfarande lipa varje gång ja ser en bild på underverket. Fatta att ni har gjort henne!!! Och ja är så impad av dig, både under graviditet och förlossning. Folk har fått kejsarsnitt för betydligt mindre... Inser du nu vad din kropp faktiskt kan?
    Passa nu på att ta det lugnt, landa och lär känna varann. Ta emot all hjälp, fråga allt du kommer på och försök vila!
    Massa massa kramar till er alla tre!
    / e & Co.

    SvaraRadera
  5. åh....börjar lipa när jag läser....Vad härligt att hon är här!! Är så nyfiken på att träffa henne frampå och få vet vad hon skall heta.

    Vill höra ALLT om förlossningen också så småningom :)Är så imponerad av dig!

    Kramar i mängd!!!

    SvaraRadera